در سالهای اخیر، بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند علاوهبر عرضهی محصولات پرچمدار و پریمیوم، توجه ویژهای به ساخت بهترین گوشیهای میانرده کردهاند. با پیشرفت گوشیهای موجود در ردهی میانیِ بازار، مرز بین پرچمدارها و میانردهها بسیار باریکتر از گذشته شده است و کاربران میتوانند با هزینهی بهمراتب کمتر (گاهی نصف هزینهی خرید محصولی پرچمدار)، بسیاری از امکانات گوشی گرانقیمت را داشته باشند.
علاوهبراین، برخی امکانات ویژهی گوشیهای لوکس و گرانقیمت برای تعداد زیادی از کاربران استفادهای ندارد و ممکن است یک گوشی با یکسوم قیمت پرچمداران نیز نیازهای کاربران را برطرف کند.
در چند سال گذشته نیز با توجه به مسائل اقتصادی، افراد زیادی نمیتوانند گوشیهای هزار دلاری سامسونگ یا اپل را بخرند و به تهیهی گوشی میانرده با امکانات و قیمت معقول روی آوردهاند؛ اما آیا همهی محصولات دستهی میانی بازار ارزش خرید دارند؟
در این مقاله با معرفی بهترین گوشیهای میانرده بازار، سعی میکنیم تا با توجه به بودجهای بهمراتب پایینتر از گوشیهای پرچمدار، بهترین گزینههای ممکن را پیش روی شما قرار دهیم؛ پس تا پایان این راهنمای خرید با زومیت همراه باشید.
بهترین گوشی میان رده تا ۲۰ میلیون تومان
1080×2340 پیکسل
سلفی 13 مگاپیکسل
Exynos 1380
شارژ سریع 25 وات
گلکسی A35، محصولی است که با ارتقا یافتن پردازنده به Exynos 1380 و همچنین شیشهای شدن قاب پشتی، بهنوعی روح گلکسی A54 در آن جریان یافته و از آنجایی که این گوشی را میتوان با بودجهای کمتر از گلکسی A54 خرید، اکنون این میانرده را ارزشمندتر از همیشه میبینیم. ضمن اینکه در فرایند بهروزرسانی چهارساله، گلکسی A35 یک نسخه بیشتر اندروید را نیز دریافت خواهد کرد.
همچنین دوربین سلفی بهجای بریدگی قطرهای شکل، درون حفره قرار گرفته و محافظت از نمایشگر با Gorilla Glass Victus Plus بهبود یافته است. بهجز ارتقای کیفیت ساخت بدنه و پردازنده، دوربین اصلی میزبان حسگری با وضوح ۵۰ مگاپیکسلی شده است که در کنار پردازنده اگزینوس ۱۳۸۰، عکسها بهتر و سریعتر پردازش میشوند؛ بهطوری که عملکرد آن هنگامی که شرایط نوری مناسب باشد، باتوجه به هزینهای که برای گوشی میکنید ایدهآل بهنظر میرسد.
- طراحی مدرنتر و همراستا با ترند روز
- دوربین اصلی باکیفیت
- شیشهای شدن بدنه
- شارژدهی عالی
- وزن زیاد
- فقدان شارژر همراه گوشی
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ و ۱۲بیتی
1220×2712 پیکسل
سلفی 16 مگاپیکسل
Snapdragon 7s Gen 2
شارژ سریع 67 وات
پوکو X6 از پلتفرم مشترکی با نسخهی 5G ردمی نوت ۱۳ پرو بهره میبرد با این تفاوت که از دوربین ۶۴ مگاپیکسلی بهجای ۲۰۰ مگاپیکسلی که عملکردی بسیار معمولی دارد، استفاده میکند اما از نظر قیمتی بسیار مقرونبهصرفهتر از آن است. این گوشی نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی ۱۲۰ هرتزی OLED دارد که وضوح آن ۱۲۲۰ × ۲۷۱۲ پیکسل بوده و نسبت نمایشگر به بدنهی گوشی نزدیک ۹۰ درصد است که از حاشیههای بسیار کم این گوشی حکایت دارد. نمایش ۶۸ میلیارد رنگ (پنل ۱۲ بیتی) و پشتیبانی از استاندارد دالبی ویژن از دیگر ویژگیهای نمایشگر پوکو ایکس ۶ هستند.
شیائومی از پردازنده میانرده Snapdragon 7s Gen 2 در پوکو ایکس ۶ استفاده کرده است که سرعت قابل قبولی در کاربریهای مختلف ارائه میکند. ظرفیت باتری گوشی شیائومی ۵,۱۰۰ میلیآمپرساعت است که با شارژر پرسرعت ۶۷ واتی، در زمان حدود ۴۰ دقیقه بهطور کامل میشود. از بدنهی شیشهای و همچنین گواهی IP67 در این گوشی خبری نیست اما خبر خوب اینکه وزن دستگاه ۱۸۱ گرم بوده که چندان زیاد نیست. نکتهی قابل توجه دیگر در این گوشی محافظت نمایشگر با لایهی Gorilla Glass Victus و وجود جک هدفون بهحساب میآید چراکه در نسخهی پرو و حتی بسیاری از گوشیهای میانرده دیگر دیده نمیشود.
1220×2712 پیکسل
سلفی 16 مگاپیکسل
Dimensity 8300 Ultra
شارژ سریع 67 وات
پوکو ایکس ۶ پرو از تراشهی فوقالعاده قدرتمند Dimensity 8300 Ultra مدیاتک بهره میبرد. این تراشه از هرنظر، چه در کاربری روزمره و چه در پردازشهای سنگین و بازی، عملکرد خیرهکننده و کمنقصی در حد گوشیهای پرچمدار بهنمایش میگذارد. روانبودن و بهینگی را بهوضوح میتوان در هنگام استفاده از گوشی مشاهده کرد و بهجرات میتوان گفت که این گوشی در هیچیک از سناریوهای چندوظیفگی و جابجاشدن سریع بین اپها و منوها (با وجود رابط کاربری سنگین HyperOS) کم نمیآورد.
استفاده از سریعترین تراشه فضای ذخیرهسازی UFS 4.0 نیز دیگر جای هیچ شک و شبههای را در مورد سختافزار این گوشی باقی نمیگذارد و خاطر خورههای بازی را آسوده میکند تا در نهایت بتوانیم عنوان قدرتمندترین میانرده بازار و بهترین گوشی گیمینگ اقتصادی را به پوکو X6 پرو نسبت دهیم. این گوشی نمایشگر باکیفیتی هم دارد که با وضوح بالاتر ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل، ۶۸ میلیارد رنگ را بهتصویر میکشد و بیشاز ۹۰ درصد از پنل جلو را بهخود اختصاص داده تا تجربهی بصری تحتالشعاع حاشیههای مزاحم قرار نگیرد.
- بدنهی پلاستیکی؛ اما خوشساخت
- فضای ذخیرهسازی پرسرعت
- تراشهی قدرتمند و پایدار
- وضوح 1.5K نمایشگر
- عمر باتری بالا
- پسرفت دوربین نسبت به نسل پیشین
- عملکرد پایینتر از حد انتظار اسپیکرها
- ظاهر نهچندان خوشایند رابط کاربری
بهترین گوشی میانرده تا ۲۵ میلیون تومان
1080×2340 پیکسل
سلفی 32 مگاپیکسل
Exynos 1480
لیتیوم یونی
گلکسی A55 بهعنوان پریمیومترین میانردهی سال ۲۰۲۴ سامسونگ، با فریم فلزی و تراشهی جدید Exynos 1480 همین شرکت، راهی بازار شده است. دوربینهای اصلی، اولتراواید و ماکروی A55 نسبت به سال گذشته تغییر یا پیشرفتی نداشتهاند؛ اما بهلطف تراشهی جدید، تجربهی عکاسی لذتبخش و قابل قبولی ارائه میکنند. دوربین اصلی A55، امکان فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز در اختیار قرار میدهد.
در بخش نمایشگر، گلکسی A55 از پنل OLED با ابعاد ۶٫۶ اینچ (حدود ۰٫۲ اینچ بزرگتر از A54) استفاده میکند. نمایشگر، روشنایی و دقت رنگ خوبی ارائه میکند؛ اما حاشیههای قطور اطراف آن، میتواند یکی از نقاط ضعف بزرگ A55 باشد و با وجود وزن ۲۱۳ گرمی نمیتواند جایگاهی در بین گزینههای خوشدست برای خود باز کند. با اینحال میتوان وجود گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب را یک برتری نسبتبه رقبا بهحساب آورد.
- فریم فلزی
- شارژدهی خوب
- پشتیبانی نرمافزاری ۴ساله
- تجربهی عکاسی رضایتبخش
- فیلمبرداری 4K با جزئیات مطلوب
- پیشرفت اندک دوربین
- تراشهی ضعیفتر از رقبا
- حاشیههای قطور نمایشگر
- فضای ذخیرهسازی کُندتر از رقبا
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ یا ۱۲بیتی
1220×2652 پیکسل
سلفی 16 مگاپیکسل
Snapdragon 6 Gen 1
لیتیوم پلیمری
اگر طرفدار گوشیهای ظریف، باریک و سبک هستید اما دوام و کیفیت ساخت جزء خط قرمزهای شما در انتخاب گوشی است، گوشی آنر X9b را بهشما پیشنهاد میکنیم. این گوشی از نمایشگر OLED با حاشیههای اندک و خمیده ۶٫۷۸ اینچی و وضوح ۱۲۲۰ در ۲۶۵۲ پیکسل استفاده میکند که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد.
پردازندهی گوشی آنر Snapdragon 6 Gen 1 است که توان و راندمان بالایی در محاسبات CPU و GPU-محور ارائه میدهد و یکی از خصوصیات خوب دیگر آن، ظرفیت ۱۲ گیگابایتی رم بهصورت استاندارد بهحساب میآید. همچنین باتری ۵,۸۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی را به یکی از بهترینها از نظر شارژدهی و عمر باتری تبدیل میکند. آنهم در شرایطی که وزن گوشی از ۱۸۵ گرم فراتر نمیرود. بهرهگیری از اسپیکر مونو را میتوان تنها نقطه ضعف بزرگ این گوشی برشمرد.
1220×2712 پیکسل
سلفی 16 مگاپیکسل
Dimensity 7200 Ultra
لیتیوم پلیمری
میانرده جذاب ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس شیائومی با صفحهنمایش خمیده و متریال باکیفیت، یکی از رقیبهای اصلی گلکسی A55 و پوکو X6 پرو در بازار میانردهها محسوب میشود که گواهی IP68 را بهعنوان اولین عضو ردمی نوت دارنده این گواهی اخذ کرده است. نمایشگر بزرگ و ۶٫۶۷ اینچی آن از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و فناوری دالبی ویژن پشتیبانی میکند. به گفته شیائومی این نمایشگر میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ از این رو برای بازی کردن و فیلم دیدن ایدئال است.
پردازنده دایمنسیتی ۷۲۰۰ اولترا در ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بهخوبی از پس پردازشهای مختلف برمیآید و شاید بتوانید تاحدودی به میانرده شیائومی به چشم یک گوشی گیمینگ نیز نگاه کنید. یکی دیگر از ویژگیهای اصلی و باارزش میانرده شیائومی، دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی آن است که میتواند با فیلمبرداری 4K، گوشی یادشده را به مدل مناسبی برای تولیدکنندگان محتوا تبدیل کند.
- عرضه با شارژر پرسرعت ۱۲۰واتی
- نمایشگر ۱۲بیتی و OLED چشمنواز
- بدنهی شیشهای باکیفیت با گواهی IP68
- عملکرد عکاسی بسیار خوب در روز و شب
- عملکرد ضعیفتر از رقبا
- شارژدهی نهچندان خوب
ممنونیم که در راهنمای خرید دیگری همراه زومیت بودید. گوشیهای میانرده سهم بزرگی در بازار تلفنهای همراه خصوصاً در ایران دارند. در چنین وضعیتی رقابت میان برندهای مختلف بهشدت زیاد میشود و انتخاب مدل مناسب نسبت به هزینه، شاید کار چندان آسانی نباشد؛ از این رو بهترین مدلهای بازار را گرد هم آوردیم.
اگر مدلهای باارزش دیگری سراغ دارید، آنها را در بخش نظرات به ما و سایر کاربران معرفی کنید. ضمناً برای مقایسه و آگاهی از وضعیت قیمت محصولات در بازار، حتماً سری به لیست قیمت گوشی بازار در بخش محصولات زومیت بزنید.